Over Ons

Nadat onze founder Thijs met stoffen aan de gang is gegaan om een duurzaam kleding merk te beginnen heeft hij kennis gemaakt met de verwoestende impact van de fashion industrie. Na de realisatie dat katoen, een van de meest gebruikte textielsoorten wereldwijd, zo vervuilend is was het idee geboren om het probleem bij de kern aan te pakken: de stoffen zelf.  

Het idee was simpel. Laten we zelf een nieuwe stof maken die zachter, sterker en duurzamer is, en tegelijkertijd de kleding industrie ervan overtuigen bewust en respectvol om te gaan met de natuur. Vandaag de dag bestaat Green Fabrics uit een gemeenschap van mensen die onder de gedeelde noemer van duurzaamheid de industrie willen leiden naar nieuwe duurzame en transparantie manier van kleding produceren. Onze afnemers helpen ons om samen onze producten te ontwikkelen door te vertellen wat ze willen en hoe ze dat willen. We combineren deze informatie met ons vermogen te innoveren om stoffen te maken waar iedereen van houdt.

We bestaan dankzij een wereldwijde gedeelde passie voor fashion. Het kan alleen niet zo zijn dat zoiets moois en menselijks zoals fashion, bijdraagt aan het verkloten van onze aarde. Ons doel? Anderen positief inspireren en blijvende impact maken door radicaal transparant en duurzaam textiel te maken. Alleen door data en inzichten te geven over de mate van duurzaamheid scheiden we feit en fictie. Hiermee creëren wij de mogelijkheid voor een op feiten gebaseerde discussie en leveren wij onze bijdrage. Een bijdrage voor het behouden van onze planeet en deze door te geven, voor het te laat is.

Transparantie

Green Fabrics neemt het voortouw als het gaat om transparantie door bij elke aankoop de impact inzichtelijk te maken. 

Lokale Productie

Green Fabrics draagt er zorg voor dat de productie en de hele supply chain van zaadje tot kledingstuk zo dicht mogelijk bij de plaats van consumptie plaatsvinden. 

Circulaire Economie

Green Fabrics ziet de groeiende infrastructuur voor tweedehands kleding en houdt vanaf het aller eerste moment van het productieproces rekening met circulariteit. 

"Duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder die van toekomstige generaties in de wereld in gevaar te brengen.
Our Common Future - World Commission on Environment and Development.
Brundtland rapport 1987

Jos

Thijs

Ons Team

Kun jij je vinden in onze doelen en wil jij een bijdrage leveren? Laat het ons weten en neem contact met ons op via het contactformulier.