Radicaal transparant &
duurzaam.

Green Fabrics levert nieuw, innovatief en duurzaam textiel voor fashion bedrijven. Onze stof bestaat uit een unieke blend van hennep en bamboe en is ontwikkeld op basis van onze drie kernwaarden. Hiermee zorgen wij dat onze afnemers en wij bijdragen aan de oplossing in plaats van het probleem in de fashion industrie.
hemp bamboo fabrics

Upgrade en draag bij aan de duurzame oplossing

Wat kan ik verwachten?

Textiel gemaakt van natuurlijke vezel op basis van onze kernwaarden

Transparant

Geen geheimen of kleine letters maar gefocust op duurzaamheid.

Circulair

Een kledingstuk van Green Fabrics gaat tot 10 jaar mee

Made in Holland

Van bamboe tot hennep, alles komt uit Nederland

Onze stof

Sustainable Data Center

Omdat Green Fabrics anderen wil inspireren impact te maken, leveren wij bij elke aankoop de impact data. Hiermee kunnen onze afnemers hun klanten inzicht in hun impact geven.

85 % bamboe

Bamboe is familie van gras en heeft sterke vezels. Het groeit ontzettend snel, zonder chemicaliën en neemt per hectare 1000 ton CO2 op.

15 % hennep

Hennep heeft één van de sterkste natuurlijke vezels wereldwijd en de plant heeft bij het groeien geen bestrijdingsmiddel nodig. Hennep textiel gaat tot wel 5 keer langer mee dan katoen.

Green Fabrics gaat over het brengen van een duurzaam gevoel in alle daagse fashion. Duurzame fashion is voor iedereen, overal en 365 dagen per jaar. Wij willen fashion bedrijven positief inspireren een radicaal transparante collectie te maken. Een moment om verbinding te maken met de natuur en onze aarde. Levend en bewust van de omgeving om jou heen. Wees verantwoordelijk. Wees respectvol en maak impact met Green Fabrics.

Offerte aanvragen

Uniek product, betrouwbare levering direct uit eigen fabriek en impact data.

Redenen om voor Green Fabrics te kiezen

Niemand is in staat het productieproces en daarmee het product van Green Fabrics te kopieren. Door onze gepatenteeerde technologie leveren wij een uniek product die bijdraagt aan de oplossing in plaats van het probleem in de kleding industrie. 

De enige manier hoe Green Fabrics radicale transparante en duurzaamheid kan beloven is door het productieproces in eigen beheer te nemen. Door direct – zonder tussenhandelaar – uit onze fabriek te leveren is de afnemer verzekerd van een eerlijke prijs.

Binnen de organisatie Green Fabrics wordt gewerkt met de lean six sigma methodiek. Met 3,4 defecten per 1.000.000 kansen opereert Green Fabrics op het hoogste niveau van procesbetrouwbaarheid. 

Wat heb je aan termen als duurzaamheid als het allemaal vaag en abstract blijft. Om deze reden heeft Green Fabrics het Sustainable Data Center gelanceerd. Een initiatief die de transparantie moet verhogen en de enige in zijn soort die betrouwbare informatie geeft over de directe impact van uw aankopen.

Play Video

Houd mij op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips, promoties en meer